All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. I går
 2. Nora

  Barberhøvelen Estrid

  Jeg fikk min i dag, 11.08. Bestilt 02.08 og sendt 03.08, så tok ca 1 uke i posten. Spent på å prøve den
 3. Siste uke
 4. LinnCaroline

  Barberhøvelen Estrid

  Høres ut som dette blir «forumhøvel’en».
 5. Magpie

  Langtidsholdbar neglelakk? CND Vinylux?

  Oppdatering: Jeg kjøpte én Vinyluxlakk pluss topplakken. Den var lett å legge, tørket greit nok, men holdbarheten er ikke mer enn som vanlig neglelakk. Det var tydelig slitasje etter bare tre dager, og det er i underkant av hva jeg får vanligvis. Tilbake til Essie, med andre ord.
 6. lykkelitenen

  Barberhøvelen Estrid

  Testet både blader og barberkrem i dusjen i dag, liker begge deler godt! Under armene ble det kun barberbladene sin egen "glid" og det fungerte bra! Stort pluss for at de ikke løser seg opp slik som gilette sine barberblad med puter gjør. På leggene ble det ett tynt lag med krem, men med vannet på svakt trykk ble det skylt av ca halvveis og det fungerte supert like vel. Ikke sår eller rød. Til intim ble det med krem og det var lett å komme til uten å skjære seg og bladet hadde perfekt størrelse for området det ble brukt på. Stort pluss for at det kjennes ordentlig skarpt ut og var lett å skylle rent (gilette sine med skumputer er klin umulig å få hårene utav uten å skylle av hele puten).
 7. Magpie

  Langtidsholdbar neglelakk? CND Vinylux?

  Ja, den krever bare litt ekstra innsats. Jeg pleier å legge biter av bomull gjennomtrukket med fjerner en liten stund på neglen, og så går jeg over med fjerner og bomullspads. Men jeg liker jo skarpe farger, og legger gjerne to lag, og går over med ett lag til etter noen dager, og gjerne også nytt lag med topplakk, så det blir en del å fjerne.
 8. Nora

  Glöd Sophie Elise

  Jeg tenker det er en selvfølge at influencere kjenner på usikkerhet. De får hundrevis, om ikke tusenvis, av negative kommentarer om utseendet sitt. Etter hvert må man jo bli påvirket. De aller fleste viser jo sine beste sider i sosiale medier, eller de sidene av en selv som man tror andre vil se. Jeg anbefaler å se videoen til Sam Ravendahl hvor hun forklarer litt om hva som skjedde bak kamera på en del av bildene hun la ut på instagram
 9. Nora

  Langtidsholdbar neglelakk? CND Vinylux?

  Fjernes Essie Gel Couture med vanlig neglelakkfjerner?
 10. Tidligere
 11. Wasabi

  Barberhøvelen Estrid

  Jeg husker ikke nøyaktig, men tror det var 179 kr og det følger med to blader.
 12. Tuva

  Barberhøvelen Estrid

  Hvor mye koster den på H&M?
 13. Frøken Lilla

  Fett hår - rensesjampo?

  vi har eget vann, og masse kalk ikke tenkt over at det påvirker håret men burde ha skjønt det (må rense dusjhodet med jevne mellomrom med eddik for å åpne det igjen... og ikke snakk om vannkokeren hehe).
 14. tuffl

  Glöd Sophie Elise

  Oups, mente ikke å skape debatt her 😂 Samtidig er jeg enig i det flere skriver om SE, og det er jo derfor jeg ikke kan fordra henne og mener hun er såpass farlig for yngre jenter. Bare tenk på den debatten rundt hårfeste som hun satte igang. Jeg føler hun er innmari usikker på seg selv og utseendet sitt, noe som har medført alle de operasjonene. Jeg kan føle med henne ang det å være usikker på kroppen sin, jeg hater min. Problemet er at hun deler usikkerhetene sine med unge jenter og dermed gjør de oppmerksomme på nye ting de kan analysere og bli usikre på med sin egen kropp. I tillegg så liker jeg ikke alle de seksualiserte bildene på instagram, posere rumpa bar på IKEA feks. Det er ikke noe som gjør meg glad når jeg blar nedover instagram-feeden min, og det gjør ikke at jeg føler meg bedre med meg selv, det blir heller en konstant påminning hvor viktig kropp har blitt i dagens samfunn. På instagram foretrekker jeg heller Ingeborg Senneset, Kristin Gjelsvik, Linnea Myhre osv. Kjenner jeg blir oppgitt over hvor mye makt hun har klart å få på sosiale medier i Norge. Tror jeg prøver den misten fra St.Tropez neste gang jeg, den hørtes bra ut
 15. LinnCaroline

  Glöd Sophie Elise

  Jeg har ikke lest boka, men så foredraget hennes. Mitt inntrykk er fortsatt at selvhjelpsbøker kan gi mening for en person. Hun nevner for eksempel «The Secret», som jeg husker Oprah Winfrey lovpriset på et tidspunkt. Jeg forstår godt kritikken, men jeg tror ikke man skal undervurdere hvor mange som følte «The Secret» hjalp dem. Noe av problemet er ikke hva individene får ut av bøkene, men hvordan det får ringvirkninger på samfunnsnivå. Jeg tror likevel det er mange som tror på «positiv-tenkning», men som ikke tror at det kan helbrede kreft eller betyr at fattige kan tenke seg rike. Jepp, det er jeg enig i. De fleste voksne er nok såpass reflekterte at de tar sånne råd med en klype salt. Men forstår at folk synes det er særlig etisk betenkelig når det er rettet mot barn (bokklubben). Min tanke er at den kommende generasjonen ikke bør bli skånet for alt, men at det heller bør mer kritiske diskusjoner inn i skolen for eksempel. Der man løfter fram sånt dere nevner. Kanskje jeg må melde meg inn i bokklubben selv.
 16. Isabel

  Glöd Sophie Elise

  Den kristelige tonen i boka er også ikke helt bra. Jeg kan ikke uttale meg om det er utbredt at WOC tar tips fra hvite kvinner, men når du ser hva som blir publisert og hvem som blir publisert så er det hovedsaklig hvite folk. Så selvfølgelig leser de bøker av hvite folk. Så boka henvender seg egentlig mest til folk som er hvite og suksessfulle. Ikke veldig overraskende med tanke på sophie elise.
 17. Azur

  Glöd Sophie Elise

  Anbefaler alle som ikke skjønner potensielt farlige sider ved selvhjelpsbøker å starte med ta en kikk på bøker eller TED-foredrag av Barbara Ehrenreich. Feks denne boka.
 18. LinnCaroline

  Glöd Sophie Elise

  Jeg skjønner godt mye av kritikken mot SE, og det er mye hun gjør som jeg ikke er enig i. For eksempel å reklamere for solarium eller vitaminbjørner(?) som skal gjøre deg brun. Mye av kritikken mot influensere og SE er berettiget. Men jeg synes bøkene hennes var underholdende, og i boka "forbilde" er det tydelig at hun har en ironisk distanse til det å være et forbilde, og uten tvil har vært en person som har slitt veldig med dårlig selvbilde. Jeg har også inntrykk av at hun virkelig bryr seg om følgerne sine, og har påvirket mange unge til å tenke mer på klima og spise mindre kjøtt. Hun snakker heller ikke negativt om andre kvinner offentlig, og det liker jeg. Synes jeg hun er et godt forbilde? Nei. Men jeg tror ikke hun utelukkende er skadelig for unge heller. Jeg tror det er mange unge som kan identifisere seg med henne, og blir påvirket av andre aspekter ved henne enn kun det overfladiske. Det er mange unge i dag som aldri har lest en bok frivillig, så jeg håper denne bokklubben hennes kan bringe noe positivt med seg. Jeg leser ikke selvhjelpsbøker, men har fått med meg noe av kritikken mot "Girl, Wash Your Face". Det er nok mange som har nytte av slike bøker, kan relatere til forfatteren og blir motivert til å gjøre endringer i eget liv. Det er nok av hvite og privilegerte kvinner som kan ta med seg noen tips tenker jeg. Tror ikke det er et utbredt problem at WOC tar selvhjelpstips fra hvite kvinner, men en hvit kvinne må likevel få lov til å skrive en bok ut ifra sitt ståsted og sine erfaringer.
 19. Isabel

  Glöd Sophie Elise

  Jo, det at du ikke synes det er viktig er greit nok - men det betyr ikke at folk ikke skal snakke om det. Det her handler ikke om noe å være politisk korrekt, så aner ikke helt hvor du drar det fra? Men ok. Synes det er teit å unnskylde seg med at det er livsfarlig å stikke nesa fram i Norge, når man bedriver med det som Sophie Elise og andre influensere driver med. Det går faktisk an å drive på med ting i hvert fall litt etisk, men skjønner at enkelte synes at det er helt ok om man bare kjører på.
 20. Christine

  Glöd Sophie Elise

  Er ikke så sikker på om det er viktig. Uansett så tenker jeg at det er fortsatt lov å tenke selv og at det ikke alltid er så viktig å være politisk korrekt. Tenker også at det nok er mange av disse influencerne som kan ha det tøft, og at det sikkert er ganske lett å tråkke feil av og til. Sist, men ikke minst, så er det livsfarlig i Norge å stikke nesa si for langt fram for da kommer janteloven og tar deg. Jeg skjønner at det er mange som ikke er enige med meg, og det er helt greit, nå har jeg sagt det jeg har å si om saken.
 21. Isabel

  Glöd Sophie Elise

  Nei, jeg tolka det ikke sånn altså. Jeg bare tenker at det er skikkelig viktig å snakke om hvorfor folk som Sophie Elise blir sett på som forbilde, og hvor utrolig skadelig det er at vi latterliggjør jentene/kvinnene som ser på henne som det.
 22. Christine

  Glöd Sophie Elise

  Jeg beklager hvis det ble oppfattet som at jeg prøvde å latterliggjøre noe, det var overhodet ikke intensjonen.
 23. Oda

  Glöd Sophie Elise

  Fy er så enig! Jeg reagerer sånn på at hun snakker om å elske seg selv og så går hun og opererer og fikser på alt som er. Jeg håper ikke mine fremtiden barn ser på det mennesket der som et forbilde. En som kan tjener enorme summer på unge menneskers usikkerhet er virkelig ikke noe annet enn farlig. Dama har tydeligvis store problemer med selvbildet sitt og hun trenger terapi, ikke kirurgi. Bra skrevet!👏🏻👏🏻
 24. Isabel

  Glöd Sophie Elise

  Det er jo ikke det som er greia her, influencere er kommet for å bli enten om det er mikrobloggere eller store sånn som Sophie Elise. Hun blir frontet overalt. VG, TV2 osv. Du kommer ikke unna at unge jenter tenker at dette er "goals" og at de også vil være suksessfulle. Men det er måten Sophie Elise gjør det på for min del som gjør det kvalmende og totalt uetisk. Så det å si at man ikke skal se opp til influencere går ikke i denne tiden, fordi de blir pushet som suksessfulle kvinner som har jobbet hardt for seg selv (noe jeg tror på at de har!) og yngre jenter vil gjerne ha det. Masse penger? Muligheten til å styre eget liv? Helt ærlig, det høres fantastisk ut. Vi må forstå hvorfor folk ser opp til folk som Sophie Elise og ikke bare latterliggjøre det med at "man skjønner ikke greia", fordi det er mye å forstå her.
 25. Christine

  Glöd Sophie Elise

  Et viktigere spørsmål er vel om man faktisk skal se opp til noen såkalte influencere i det hele tatt. Mulig jeg er for gammel, men jeg skjønner ikke greia.
 26. Isabel

  Glöd Sophie Elise

  Enig. Hun er faktisk ganske farlig og promoterer ting som jeg faktisk ikke har noe sansen for, og som gjør at folk blir enda mer engstelige over sine egne kropper. Helt jævlig! Det er så masse greier som hun har gjort som bare gjør at jeg synes at det er litt grusomt at hun har såpass mange stans. Sånn som hennes bokklubb hvor de leser boka "Girl, Wash Your Face" synes jeg personlig kommer med ganske skadelige beskjeder til unge kvinner, spesielt WOC. Og den amerikanske drømmen finnes ikke lengre - så du kan ikke "pull yourself up by the bootstraps" i den grad man kan gjøre det før. Men jeg setter ikke pris på selvhjelpsbøker. Men beskjeden som boka kommer med er skadelig, og det synes jeg at Sophie Elise også er. Det finnes bedre kvinner å se opp til der ute.
 27. Azur

  Langtidsholdbar neglelakk? CND Vinylux?

  Orly sitter bra på meg som ingenting sitter på, endatil de lyse pastellene deres sitter. Ikke gel-effekt, men vanlig.
 28. Christine

  Glöd Sophie Elise

  Nei, du er ikke alene. Kristin Gjelsvik derimot 🤢
 1. Last inn mer aktivitet