Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 20. jan. 2018 in all areas

 1. 12 points
  Nora

  Hypede produkter - anbefal og advar

  Jeg tenkte vi kunne ha en tråd hvor man kan si hva man mener om hypede produkter. Jeg starter med et produkt jeg anbefaler: Morphe Jaclyn Hill paletten er knallgod! Fargeutvalget kunne vært bedre, men kvaliteten er god (for det meste, det er et par skygger som ikke er så gode) og milevis bedre enn tidligere Morphe produkter.
 2. 11 points
  tuffl

  Vis oss bilder av håret ditt!

  Her er resultatet av klippen (+striping osv)! Ble kjempefornøyd
 3. 10 points
  Maiken

  Vis oss bilder av håret ditt!

  I did it! 🐵 Tok rundt 20 cm. Usminka og sliten, men skitt au.
 4. 10 points
  Magpie

  Miljøgifter, mikroplast og annet kjipt i sminke - produktoversikt

  Samtidig er det ikke slik at naturlige produkter alltid er de beste for menneskene mtp. allergier osv. Det er heller ingen nødvendig sammenheng mellom det som er bra for mennesker og det som er bra for miljøet. Vi trenger for eksempel solkremer med teknisk avanserte solfiltre for å unngå sykdommer forårsaket av UV-stråling fra sola. Samme hva butikkene måtte hevde, gir rene partikkelfiltre dårligere beskyttelse mot spesielt UVA-strålingen, som er den skumleste for oss. Ellers når det gjelder miljøet, er det lurt å (1) ikke kjøpe ting man ikke vil bruke og som dermed ender opp i søpla i en evig bruk-og-kast-syklus, og (2) forsøke å erstatte engangsprodukter (servietter, bomull osv) med ting som kan gjenbrukes (for eksempel vaskbare kluter). Naturkosmetikkmerkene og butikkene som selger dem, bruker ofte påstander som at produktene er rene og "uten kjemikalier", men det er rent tull og tøys og skremselspropaganda, for også det som kommer fra naturen, inneholder kjemiske forbindelser, om man da ikke smører rene grunnstoffer på huden. EWG er forresten kjent som en upålitelig spreder av skremselspropaganda, så jeg ville tatt alt derfra med et lastebillass salt. Som forbruker er det lett å bli forført av propaganda, og da er det lurt å faktisk søke litt rundt etter uavhengige kilder i stedet for å stole på bloggere/Youtubere og nettsider som har en mer eller mindre skjult agenda (for eksempel å selge noe, fronte et samarbeid e.l.). Kildekritikk til folket!
 5. 9 points
  LinnCaroline

  Lush

  Parabener er en naturlig ingrediens, men det sier jo ingenting om det er bra for oss eller ikke. Det finnes vel mer metylparaben i blåbær enn de fleste kremer, og jeg spiser masse blåbær. Særskilt butylparaben og propylparaben har fått et dårlig rykte for å være hormonforstyrrende, men forskningen er ikke entydig. Dessuten er det lurest at produktene inneholder konserveringsmidler, og mange av dem har dessverre bivirkninger. Sånn er det jo med masse stoffer. Parabener har blitt brukt i lang tid, så er en del forsket på. Mitt syn på det er at det kan være skumlere å bruke ingredienser som ikke har blitt brukt og forsket på over tid. Dette er bare mine tanker rundt det, og jeg er verken motstander eller forkjemper for parabener i produkter.
 6. 8 points
  Michelle

  Små sminkenyheter

  Så swatches av disse på Trendmood sin instagram, og Oskar ser veldig fin ut!
 7. 7 points
  Michelle

  Vis oss bilder av håret ditt!

  Er ikke ofte jeg går fra frisøren smilende. Så fornøyd med den nye frisøren min, jeg blir å gå til henne flere ganger! Tina Michell på Liden i Molde. Fargen er så kald og flott, og jeg har fått klipt litt av det slitte også. Nå må jeg bare bli flinkere til å klippe håret slik at jeg en vakker dag kan få litt lengde på det.
 8. 6 points
  Isabel

  Omtale: Pretty Zombie Cosmetics Liquid Lipstick i "Black Cat"

  Jeg elsker sorte leppestifter, men jeg vil si at favoritten min er denne. Jeg har prøvd mange, men ofte ender den opp i kantene av leppene med å bli grå. Dette problemet har jeg ikke med denne. Den er kjempe fin på, holder lenge og føles ikke tung eller vond på leppene mine. Her et et bilde av tuben som jeg har stjålet fra deres egen nettside, siden den har blitt oppdatert siden jeg kjøpte. Jeg har fire farger fra Pretty Zombie Cosmetics. Jeg bruker desidert min sorte mest, men det er fordi jeg finner den så pigmentert og så lett og jobbe med. Men det er de andre fargene også. Til informasjon, jeg har veldig veldig tørre lepper. Jeg har i perioder ikke kunnet brukt leppestift på grunn av dette, siden leppene har vært HELT sprukket opp og kjempe vonde. Jeg har fått det under kontroll ved å bruke bite beauty lip mask, og ikke bruke de tørreste liquid lipstickene. Jeg har absolutt ingenting å utsette på formulaen til denne. Den kan påføres med flere lag om du spiser og du spiser noe oljete eller noe kommer av. Den tørker ikke ut leppene mine. Men obs, den er ikke hundre prosent sittende fast hele tiden. Den kan rubbe litt av i kantene om du kysser eller om du spiser veldig masse. Derimot blir den ikke grå som veldig mange andre blir. Jeg har satt inn et referanse bilde for swatches. Den grå på bildet er Petit Four fra ColourPop. Ved siden av er Pretty Zombie Cosmetics i Black Cat, og ved siden av den igjen er seks strøk med KVD (gammel versjon, ikke vegansk) i Slayer. Over den er satin black fra MUFE (jeg husker ikke navnet, og den er OGSÅ discontinued....) og den underste er fra Fenty Beauty i Griselda som kan minne noe om MAC Viva Glam Ariana Grande. OBS: Ser nå at jeg glemte å ta med MUFE på bildet... Her er også et bilde av leppestiftene. Dere får sett den gamle innpakningen til Pretty Zombie Cosmetics også. Jeg har derfor ingen informasjon om de nye applikatorene, men den gamle er fin og enkel og jobbe med. Jeg får kjempe rette linjer og leppestiften er pigmentert. Hvis du er interessert så er alle leppestiftene deres veganske og cruelty-free. Det er 9 gram produkt. Det ser ut som at shipping til Norge er 14$. Det er litt høyt, men jeg synes det er verdt det og jeg kommer definitivt til å kjøpe meg selv en til når jeg har brukt den opp Jeg har postet flere bilder av meg selv i denne leppestiften på forumet, men jeg poster et til som er tatt i dag. Bildet er tatt cirka 16 og har vært på siden klokka 11. (også si hei til en liten bit av bikinien min) Karakter: 10/10
 9. 6 points
  Michelle

  Småspørsmål om forumet og funksjoner

  Jeg lurer på en ting! Kunne vi hatt en samletråd i kjøp/selge-delen av forumet, der man kan etterlyse prøver på for eksempel foundation, concealer, primer, parfymer osv? Ser flere ganger i tråder at noen har lyst til å prøve en foundation eller et annet produkt, men ikke har mulighet fordi de kanskje bor langt unna en butikk som kan gi de en prøve på produktet, eller av andre grunner. Tenker da på en "trenger du prøve på et produkt" tråd der man kan spørre, og så kan de som har mulighet til å sende en prøve eller to tilby seg.
 10. 6 points
  bykatt

  Chanel

  Gimle hadde den, de sier de er de eneste i Norge som får kolleksjonene til Chanel, og paletten var til og med over 100 kr billigere der enn på NK i Stockholm. O lykke. Skal swatche i shoppe-tråden min etter hvert.
 11. 6 points
  Tone

  Små sminkenyheter

  Jeg frykter at UD greier å huke meg inn på palettkjøret igjen.... Liker egentlig ikke paletter med flere typer produkter i ett, men noe med den tiltaler meg, og jeg elsker fargene.
 12. 5 points
  Minnea

  Omtale: Clarins Beauty Flash Balm

  Clarins Beauty Flash Balm er et litt vanskelig produkt å omtale, både fordi det er vanskelig å vise effekten og fordi jeg ikke en gang er sikker på hvor denne posten hører til. Sminke (base) eller hudpleie. Jeg har valgt base fordi det er det jeg bruker produktet til. Jeg tror heller ikke det er et produkt alle har behov for, så gir karakter og omtale etter egen situasjon - i 30-årene med fuktfattig hud. Begynner med hvordan jeg bruker den. Etter å ha lagt alt av hudpleie først og ventet til det har trukket inn, så legger jeg et lag med denne over hele ansiktet og så klasjer jeg gjerne på litt primer der jeg har mest linjer og synlige porer. Så skal foundation føres på ganske raskt etter. Min hud har en tendens til å suge til seg fukt fra foundation, slik at jeg blir tørrere med sminke enn uten. Denne forhindrer det og får den dewy effekten til å vare lenger. Jeg ser bedre effekt av produktet etter noen timer enn rett etter påføring (fordi jeg normalt sett ville blitt tørrere utover dagen). Jeg synes den gir en slags indre glød, huden ser litt yngre og freshere ut. Da jeg var gravid og ble snytt for ekte gravidglød, faket jeg det med denne (Det var med første, med nummer to hadde det nok ikke vært noe håp om jeg hadde orket en gang) Dette er et produkt jeg ikke bruker hver gang jeg sminker meg, men som jeg MÅ ha uansett når jeg sminker meg fordi jeg skal noe og vil være ekstra fin. Jeg er på min andre tube, og det er ikke ofte jeg kjøper nytt av noe. Konsistensen er ganske tynn og man trenger ikke mye produkt. Det trekker kjapt inn i huden, og har ingen olje eller silikon-følelse. Den er mer som en lett krem. Jeg gir karakter 9/10. Jeg kan sminke meg uten, men jeg kan ikke sminke meg bra uten. Legger med et bilde hvor den er brukt under Mac Studio Sculpt foundation.
 13. 4 points
  tuffl

  Små sminkenyheter

  NARS kommer endelig til Norge, hipp hurra! https://costume.no/makeup/nars-i-norge
 14. 4 points
  Wasabi

  Omtale: Tarte Shape Tape Hydrating foundation

  Denne likte jeg godt til å begynne med, men dessverre endret det seg ganske fort, i negativ retning. Den kommer i glassflaske med samme type svampeapplikator som concealeren. På concealere er det fint med den typen applikator, men på foundation foretrekker jeg pumpeflaske. Fargen jeg valgte er fair-light neutral. I concealeren har jeg fair neutral, men den er litt i lyseste laget nå på sommeren, derfor valgte jeg fair-light neutral i foundationen. Fargen er kjempefin først, men dessverre oksiderer den litt. Den dekker ikke spesielt bra og holdbarheten er elendig nå i varmen, men det skal sies at holdbarheten var noe bedre på tørrere vinterhud. Jeg syns ikke den gir så mye fukt som dem lover og jeg syns den sprekker opp litt og fremhever porer når den har sittet på en stund. Med settingspray oppå blir den bare rar. De fleste foundations fungerer med settingspray, men ikke denne. Jeg hadde kjempestore forhåpninger til denne, så synd den er så dårlig, for shape tape concealeren er kjempebra. Den er nok den beste concealeren jeg har prøvd, så kjedelig at foundationen viste seg å være et makkverk for min fuktfattige hud. Rart man kan endre mening så til de grader ang et produkt, for de første gangene syns jeg den fungerte godt, men sånt skjer innimellom. Jeg skal ta den frem igjen til vinteren og se om den fungerer bedre da, men er redd den blir mat til søppelkassa. Dessverre! Karakter: 1/10. Dette bildet ble tatt da foundationen var ny, det kommer et bedre bilde.
 15. 4 points
  Wasabi

  Omtale: Urban Decay All Nighter Foundation

  Først av alt må jeg si at flasken den kommer i er skikkelig stilig! Det er pumpeflaske, liker det best. Jeg har den i den lyseste fargen, 0.5 og jeg har nå bestilt 3.25 i tillegg siden 0.5 blir litt for lys nå på sommeren og på sommeren trenger jeg en foundation som virkelig SITTER siden huden min blir fetere da. Tanken er å blande disse to. 3.25 er den lyseste av de nøytrale fargene, light neutral. Skulle ønske de hadde nøytrale farger på fair-skalaen også. Ganske mange av oss er fair-neutral i hudtonen. Samtidig ser ikke 3.25 sååå ille ut på et swatchebilde jeg fant på nettet, men den blir nok for mørk alene uansett. Man må ha i bakhodet når man kjøper at denne foundationen oksiderer, så man må velge en lysere farge enn man tror man trenger. På vinter og vår passer 0.5 min lyse, nøytrale mot kalde hudfarge godt. Fargen ser altfor for lys ut først, men den oksiderer fort og får riktig farge når den har oksidert. Konsistensen et passe, ikke for tynn, men heller ikke for tykk. Den tørker VELDIG fort, så man må være rask og kun legge den i en og en del av ansiktet av gangen, altså ikke klappe den i hele ansiktet før man blender. Den er lett å blende og jeg bruker en fuktig beautyblender. Det skal lite produkt til for å gi godt dekke, derfor føles den veldig lett på selv om det er en fulldekkende foundation. Den kaker seg ikke. Den kan se litt pudrete ut på de tørre partiene om man virkelig studerer tett inntil et speil i sterkt lys, men det er ikke noe som syns på normal avstand. Foundationen kan oppleves som noe tørr, derfor må jeg som har fuktfattig hud påføre ekstra fukt når jeg bruker denne, spesielt på vinteren når huden min er nesten like tørr som Sahara. Da bruker jeg fuktserum under fuktighetskrem for veldig tørr hud og fuktgivende primer. Den blir ikke altfor matt på meg og gir litt glød. Prisen er noe høy, 355 kr på Kicks, men det er ingen unormal pris for et parfymerimerke. Med 20% rabattkode kom den på 284 kr, det er OK pris syns jeg. Karakter: 7/10. Det som gjør at den ikke får full pott et at det ikke finnes nøytral farge på fair-skalaen og at den kan bli litt i tørreste laget på vinteren.
 16. 4 points
  Wasabi

  Omtale: Makeupmekka premium oil blotting papers

  Disse er jeg avhengig av nå i varmen! Jeg har en fuktfattig hud som samtidig blir fet og blank i varmen og det hjelper disse veldig godt på. Pakken er liten og hendig og inneholder 30 ark. Jeg skulle ønske det var flere ark i pakken, for de blir veldig fort oppbrukt. Samtidig hadde ikke pakken vært like hendig om det var 100 ark i den, men 50 hadde vært fint. Prisen er kr 59,- noe jeg syns er litt dyrt for så få ark. Men den er ofte på tilbud til 30 kr og da pleier jeg å kjøpe en haug. "Konsistensen" er som veldig tynt matpapir. Papirene er laget av hamp står det bakpå og er satt inn med mineralleire. Er nok det som gjør at papiret trekker til seg oljen uten å bli sittende fast på huden og dra av sminken. Jeg bruker de i t-sonen, samt på øyelokkene når jeg ikke bruker øyenskygge. Øyenlokkene blir nemlig veldig fete når de er uten primer og øyenskygge. Arkene er veldig lette å bruke, bare å presse lett mot huden, så trekker det til seg oljen uten å ødelegge sminken. Til slutt et bilde av hvordan papiret ser ut etter at man har blottet. Jeg var usikker på om jeg skulle ta med dette bildet siden jeg syns det er litt ekkelt, jeg kan fjerne det om dere også syns det. Men syntes liksom det hørte med å vise resultatet. Karakter: 9/10
 17. 4 points
  Marita

  Hva har du truffet pan på?

  Kjipt nok tre av noen av de vanskeligste å få tak i/dyreste bronzerne jeg har som begynner å bli tomme Benefit Hoola, Soleil tan De Chanel og YSL Les Sahariennes.
 18. 4 points
  Ingrid

  Hva har du truffet pan på?

  Stor pan på pudderet fra CT nå, mens Tarte Exposed tar litt lengre tid
 19. 4 points
  Nora

  Morselskap til sminkemerker

  Fant disse oversiktene over hvilke selskaper som er morselskaper til diverse selskaper innen sminke og synes det er ganske interessant! Fant det her: http://www.thisisinsider.com/companies-beauty-brands-connected-2017-7 De er fra juli i fjor, så det kan jo hende noe har forandret seg. Jeg visste ikke at NARS og bareMinerals er eid av Shiseido!
 20. 4 points
  Frøken Lilla

  Fenty Beauty by Rihanna - Foundation

  Liten sensasjons rapport fra meg, har faktisk åpnet og brukt forundationen i noen uker nå og liker den veeeeeldig godt! (Det at jeg faktisk bruker noe nytt etter fem isj mnd etter kjøp, er sensasjon, jeg venter jo alltid ett år minst!) skal begynne på primeren snart og 👍
 21. 4 points
  Tone

  Små sminkenyheter

  Haha jeg skulle akkurat poste om de samme. Jeg har troa! Bare det at de merkes som «anti-orange» er et godt tegn.
 22. 3 points
  Isabel

  Små sminkenyheter

  ABH Norvina palette
 23. 3 points
  iheartpenguins

  Små sminkenyheter

  Nytt fra Charlotte Tilbury. Jeg dør!
 24. 3 points
  Michelle

  Liquid Lipsticks - den nye trenden!

  Jeg er veldig fan av liquid lipstick og har den siste tiden brukt det mye, så tenkte jeg kunne oppdatere med mine erfaringer. Mine lepper liker definitivt best Jeffree Star sin formula. De er ikke uttørrende i det hele tatt og de legger seg veldig fint på leppene. Holdbarheten er helt upåklagelig, jeg kan både spise og drikke uten at fargen rikker på seg, og ingen av de jeg har smitter. Det går fint å kysse med de for å si det sånn. Etter noen timer begynner fargene å fade, men det er ikke noe problem å påføre et nytt lag, konsistensen blir ikke tørr og chunky. Jeg liker også godt Kat Von D sine liquid lipsticks, men vet at mange syns de er veldig uttørrende - på mine lepper er de ikke det, og de har en fantastisk holdbarhet og smitter ikke av. De jeg har er til og med ganske gamle, men kvaliteten er fortsatt bra. Veldig lette å legge også. Sephora sine cream lip stains er også utrolig gode, jeg har fem farger fra de og alle er veldig komfortable på! Etter påføring kjennes de ikke på leppene, de er ikke tørre og holdbarheten er ganske grei. Denne formulaen er nok på lik linje med Jeffree Star sin, selve formulaen er ikke lik men presterer på samme vis på mine lepper. Jouer har litt lignende konsistens på sine liquid lipsticks, men jeg er ikke fornøyd med holdbarheten på disse. Lett og fin konsistens, men sitter ikke så bra. Når det kommer til NYX sine Lip Lingerie er jeg så vanvittig skuffet over kvaliteten. Konsistensen er myk og mousse-ish, men de er vanvittig uttørrende. Å legge disse fint er vanskelig, og det tar mye lengre tid enn med de andre flytende leppestiftene jeg har. Fargene er veldig fine, så det er kjedelig at formulaen er så dårlig som den er! Jeg har derimot fått dem til å fungere ved å først påføre et veldig tynt lag, vente noen minutter og deretter påføre et lag til. Da ser det greit ut, men etter noen få timer flasser fargen av og ser stygg og flekkete ut. De lyse fargene oksiderer ikke på leppene, altså de blir ikke mørkere enn de skal være, noe som er et pluss - men igjen, det er et styr å legge dem pent. Disse smitter også mye av, det går ikke å kysse med dem og drikker du fra glass eller flaske så vil fargen smitte av. Må igjen påpeke hvor flotte fargene er, jeg er veldig glad i Embellishment, Exotic og Satin Ribbon. Tror de fleste kan finne en perfekt nude i fargeutvalget, for de har mange nudes - de ser like ut men på leppene ser man forskjell. Colourpop er jeg lite imponert over. Jeg bingeshoppa en haug for en stund siden, og jeg strekker meg sjeldent etter dem. Noen av de tilsynelatende lyse fargene oksiderer fælt på meg, for eksempel Trap som i utgangspunktet ikke er en bold leppestift blir veldig bold og mørk på meg. De er lette å påføre, men de kjennes tørre ut på leppene etter en liten stund og touch ups gjør leppene fort chunky og ekle. I begynnelsen syns jeg kvaliteten var grei, men etter å ha brukt Jeffree Star en del merker jeg at Colourpop er shit i forhold. Jeg har også to liquid lipsticks fra Dose Of Colours, og jeg er ikke imponert over disse heller... Kjøpte de fordi Stephanie Nicole har skrytt formulaen opp i skyene, men holdbarheten var ikke særlig bra og tørre er de også. Kan hende de andre fargene fungerer bedre, men ser ikke helt hvorfor de skulle de. Jeg har derimot lyst til å teste ut flere farger, for de har mange fine! Jeg har tidligere prøvd Stila sine også, men det er så lenge siden at jeg husker ikke hvordan jeg likte de. Mener å huske at jeg ikke likte de så godt. Åh, dette ble langt, men jeg har blitt så gira og hekta på liquid lipsticks de siste månedene... De er perfekte for meg som elsker matte farger på leppene og ikke orker for mye vedlikehold. Skal sies at jeg i utgangspunktet ikke sliter med tørre lepper, så de som oppleves uttørrende for meg er ganske tørre for å si det sånn! Vi er dog forskjellige, er jo for eksempel mange som er blodfan av NYX sine Lip Lingerie. Har maaaange flere merker jeg vil teste ut, som f.eks Too Faced, LA Splash, Gerard Cosmetics, theBalm, Coloured Raine og ABH.
 25. 3 points
  Michelle

  Generell tråd om sminkekoster

  Åh, jeg er så vanvittig imponert over RT Powder Bleu børstene! Det må være de absolutt beste børstene jeg har prøvd så langt! Jeg håper virkelig de kommer med flere børster i denne serien. Soft Complexion børsten er veldig god til pudderfoundation. Jeg har tidligere brukt en kabukikost fra Zoeva som jeg har vært fornøyd med, men blir nok å bruke Soft Complexion fremover. Soft Powder børsten har jeg brukt til å sette resten av ansiktsminken med pudder, og den plukker opp pudderet så lett! Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, men det er nesten som om der er en usynlig magnet i børsten som gjør at den trekker til seg pudder på et blunk, samtidig som den fordeler pudderet så bra på ansiktet. Jeg liker disse børstene så godt. Igjen så krysser jeg fingrene for at det kommer flere børster i serien - RT har virkelig overgått seg selv denne gangen altså! Anbefales hjertelig!!