Gå til innhold

The Ordinary, våre favoritter og feilkjøp


Wasabi

Anbefalte innlegg

Tenkte vi kunne ha en egen tråd om våre favoritter og feilkjøp fra The Ordinary. Skriv gjerne hudtype også siden produktene virker ulikt på ulike hudtyper. 

Jeg har kombinert hud som trenger mye fukt, men ikke for mye oljer, da får jeg bare kviser. 

Mine favoritter er: 

Hyaluronic acid, fantastisk fuktgiver, er helt avhengig. 

Niacinamide, gjør at porene mine tydelig ser mindre ut. Må passe på å la den trekke godt nok inn, ellers kan den prelle av. Kan skumme litt ved påføring om toneren ikke har trukket godt nok inn først. Kommer nok til å kjøpe Paulas Choice sin neste gang siden den har mer vannaktig konsistens og trekker raskere inn 

Azelaic acid, bruker denne som siste steg før nattkrem/nattmaske og jeg syns den både mykgjør huden og gjør at kviser og andre urenheter forsvinner raskere. Syns også den gjør at niacinamiden jobber bedre. Tykk, tett konsistens, så tror ikke den er noe særlig på dagtid om man skal sminke seg. 

30% AHA + 2% BHA peeling solution, bruker denne når jeg husker/gidder. Fungerer godt, men kan svi litt på sensitive steder

Granactive retinoid 2% emulsion, vet ikke om den fungerer noe antiage, men huden min liker den veldig godt og jeg tror også den fungerer litt mot store/utvidede porer 

Caffeine solution 5% EGCG, bruker denne under øyekremen morgen og kveld, syns den hjelper litt på poser og mørke ringer 

Lactic acid 10% + HA, liker denne kjempegodt! Litt mildere enn glykolsyre. Bruker denne de dagene jeg ikke bruker glykolsyre, ca 3 dager i uka


Ting som er litt «meh»:

Marine hyaluronics, altfor tynn konsistens, like tynn som vann. Gir ikke på langt nær så mye fukt som hyaluronsyre og allerede på dag 3 føltes huden tørr og stram selv om øvrig hudpleie er det samme og jeg som med hyaluronsyre alltid dusjer ansiktet med fuktspray før påføring. Endte opp med å bestille ny hyaluronsyre. Kommer til å bruke marine hyaluronics på kvelden i stedet når jeg uansett bruker tyngre kremer


Ting som ikke har fungert for meg:

Salisylic acid 2% solution, huden min hatet denne! Den skummet veldig ved påføring, gjorde ingenting med porene og jeg fikk kviser av den. Paulas Choice sin, derimot gjør at porene tydelig ser mindre ut, den har virkelig gjort underverker med porene mine. 

Matrixyl 10% + HA, gjorde ingenting fra eller til 

Retinol 1% in squalane, jeg burde undersøkt hva squalane var for noe før jeg kjøpte den 😂 Altfor oljete for meg, så testet den bare en gang før den havnet i skuffen igjen. 

 

Ellers har jeg Argireline solution 10% og salysilic acid masque på vent. Skal åpne masken når jeg har brukt opp noen andre masker og serumet når jeg har brukt opp et annet anti age-serum. Skal oppdatere når jeg har fått prøvd det. Har også lyst til å teste Glycolic acid 7% toning solution, lurer på hvordan den er i forhold til Pixi sin.

Endret av Wasabi
Lagt til mer
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jaaa, fin tråd! Både huden min og lommeboka mi elsker The Ordinary. <3 

Jeg har kombinert hud som trenger tonnevis med fukt. Noen oljer fungerer godt, men jeg må være forsiktig med hva jeg putter på huden i fare for å få kviser. 

Favoritter:

* Hyaluronic acid - liker den like godt som Japan-favoritten jeg har hatt tidligere. Prøvde å bytte ut med noe som er enklere å få tak i, og denne var blink. Har også marine hyaluronics liggende som jeg ikke har prøvd.

* Niacinamide - klarer ikke å sette fingeren på akkurat hva den gjør for huden min, annet enn at den blir mer medgjørlig. Har kjøpt mange flasker av denne!

* Squalane cleanser - denne er helt gull! Udrøy i bruk, dog, men den tørker ikke ut huden og fjerner det den skal. Kommer til å kjøpe stor tube av denne!

* Moisturizing Factors + HA - denne bruker jeg i perioder, bare. Føler den gir mye fukt, men samtidig ikke så mye som jeg skulle ønske. Den føles tykk på huden, men trekker overraskende raskt inn og fungerer godt under sminke.

* Rosehip olje - favorittoljen. Bruker den på de tørreste dagene når huden bare er kjip.

* Azelaic acid suspension - denne er det lenge siden jeg har brukt, men liker'n! Føler den gjør huden min klarere og finere, bare.

 * ''Buffet'' - gir godt med fukt og er bare en fin ting å putte i ansiktet.

 

Ting som ikke har fungert:

* Squalane olje - den tørre huden min ELSKER denne. Har aldri møtt noe som gir meg så mye fukt i hele mitt liv. Derfor gråter jeg litt innvendig hver gang jeg tenker på den, fordi den gir meg kviser, uansett hvor få områder jeg bruker den på (= bare de tørre). :( 

* Sea Buckthorn Fruit Oil - denne var bare rar. :giggle: Skikkelig GUL, og lukter rart. Nå lukter ikke akkurat rosehip blomster heller, men denne luktet enda mer olje. 

* ''Buffet'' + Copper Petides - klarte ikke å komme over lukten. Den lukter rett og slett høgg. Er fan av kopper i hudpleie i teorien, men når det lukter så ille, så klarer jeg bare ikke.

* Granactive retinoid emulsion 2% - denne håpte jeg kunne erstatte epiduo for meg, siden det er kjipt å være avhengig av noe man kun får på resept, men den gjorde lite og ingenting for huden min dessverre.

 

Meh-produkter som jeg nok ikke har prøvd godt nok, men jeg ikke kommer til å gjøre heller fordi de er så meh:

* EUK134 - meh

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har ingen bra opplevelser med TO på min hud, men jeg likte veldig godt det jeg har prøvd av Hylamide-serien til moderselskapet Deciem. Særlig SubQ antiage serumet. Men jeg har hatt tre flasker over tid, og alle fordampet raskere enn jeg klarte å bruke. Det var det for dyrt til. Jeg har samme problem med dråpetellerflaskene fra TO. 

Endret av Azur
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Niacinamide + zink - Denne elsker huden min! Jeg har mye acnearr etter åresvis med hormonell acne, grov hud som blir veldig feit i t-sonen og lett fuktfattig. Denne gjør huden mye mykere, jevnere, jeg har markant mindre kviser og arrene er markant redusert! Jeg bruker den sammen med Kiwi seed booster fra Halo beauy og den komboen tviholder jeg på ❤️

Arbutin + HA - Brukt denne litt over en mnd nå og liker den godt! Bruker denne om morgenen og niacinamid om kvelden. Bedre fuktbalanse og generelt jevnere hud med mindre tidligere arr.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 6.11.2019 den 13.27, LinnCaroline skrev:

Jeg er veldig glad i marula oil. Usikker på hva slags hudtype jeg har, men regner med sensitiv og fuktfattig. Noen som har prøvd denne og rosehip - og kan si noe om forskjellen?

Jeg har prøvd både Marula oil & Rosehip oil fra TO. Marula oil gir litt mer fukt, mens Rosehip seed oil også er anti-age og bra for pigmentering og arr. Selv foretrekker jeg Rosehip seed oil. Noen har også lettere for å få urenheter av Marula oil så Rosehip anbefales for de som er acne prone. Men man vil ikke merke mye forskjell når man påfører dem, de føles så og si like ut på huden vil jeg si. 

  • Like 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 6.11.2019 den 13.18, Azur skrev:

Jeg har ingen bra opplevelser med TO på min hud, men jeg likte veldig godt det jeg har prøvd av Hylamide-serien til moderselskapet Deciem. Særlig SubQ antiage serumet. Men jeg har hatt tre flasker over tid, og alle fordampet raskere enn jeg klarte å bruke. Det var det for dyrt til. Jeg har samme problem med dråpetellerflaskene fra TO. 

Jeg tenkte faktisk over dette i går - jeg har riktignok flere ulike flasker med dråpeteller fra TO men den ene var nå helt tom, og det er ikke fordi jeg har brukt den opp! Det er jo kjedelig, uansett hvor billige de er. 

Ellers har ikke jeg heller hatt noen særlig effekt av TO dessverre, i alle fall ikke fort nok til at jeg har giddet å fortsette, men jeg liker den store dagkremen veldig godt og har kjøpt den flere ganger og vil nok fortsette med det. Den røde "blodsyremasken" føles veldig effektiv, men jeg er usikker på hvor mye den egentlig gjør - men mulig den gir meg litt klarere hud de gangene jeg gidder å bruke den.. 🤔

  • Like 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • 2 weeks later...

Har prøvd endel fra the ordinary jeg også.

Favoritter:

-100% Plant-Derived Squalane. Gir masse fukt, er en olje men er likevel ikke fet. Gir meg ikke urenheter. Bruker mest på kveld men blander også et par dråper i dagkremen nå på vinteren.

-100% Organic Cold-Pressed Borage Seed Oil. Denne har reddet min såre, røde og flassete Tretinoin-hud. Ganske fet og gjør underverker for tørr og irritert hud. Bruker bare på kvelden. Eneste minus er at den lukter ekkelt, som rå kylling. Jeg har vært med mannen i åresvis så jeg bryr meg ikke, men ikke noe å ta på før man deler seng med noen i begynnelsen av et forhold😆

Ganske fornøyd med:

- aha/bha peeling Solution. Egentlig ikke brukt mange nok ganger, men virker bra og jeg reagerte ikke negativt.

- Alpha Lipoic acid: føltes behagelig, så litt effekt, men hadde ønsket litt mer wow.

 

Ikke så fornøyd med:

-niacinamide, Matrixyl, argerline: Så ingen forskjell fra eller til

-mandelic acid: ga meg kviser

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • 2 weeks later...

Jeg er veldig fornøyd med the ordinary, fantastiske produkter til fantastiske priser.

Jeg bruker lactic acid og squalene daglig, mens jeg venter på å kjøpe hylarounsyre, den er utsolgt hos vita nå.

Jeg har også en 10 minutters pensling som er rød, og en litt sterkere syre til bruk 2-3 ganger pr uke.

Føler helt klart jeg merker forskjell siden jeg begynte å bruke det, ikke noe konkret jeg kan peke på, bare merker forskjell.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • 4 months later...

Jeg har nå prøvd litt mer:

- Rose hip seed oil: Dette var ikke noe for meg. Jeg likte ikke lukta, og syntes fargen (oransjeaktig) var litt merkelig. Den ga meg mindre fukt enn marula oil, men kommer til å bruke den opp.

The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA: Denne blir nok gjenkjøp. Ikke fantastisk i seg selv, men jeg likte den i kombinasjon med The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5. Kremen gjør meg heller ikke veldig blank som mange andre kremer gjør, så med denne må jeg ikke ha sminke over. 

- The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5: Denne likte jeg kjempegodt. Funker både under eller uten sminke. Trekker godt inn i huden uten å synes noe særlig etterpå, men tilfører masse fukt. 

- The Ordinary Squalane Cleanser: Denne bruker jeg i dusjen. Den forhindrer at jeg kommer ut av dusjen med stram ansiktshud. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Siden sist har jeg både fått prøvd og brukt opp 2% salisylsyremasken. Supergod maske, en av de beste leiremaskene jeg har prøvd. Kommer garantert til å kjøpe igjen. 

Driver også og tester ut argireline solution, men kan ikke si jeg merker noen effekt av den. Litt tidlig å si enda, kanskje, er vel ca 2 uker siden jeg åpnet den. 

  • Like 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.